Stemmen voor de beste buur van Oldenzaal

Gepubliceerd op 28 juni 2022 om 17:59

Voor het vierde jaar op rij kunnen inwoners uit Oldenzaal een buurtbewoner nomineren voor de Beste Buur Bokaal. De Beste Buur Bokaal is bedoeld om aandacht te vragen voor stille krachten in buurten en wijken; mensen die altijd voor anderen klaarstaan. De winnaar wordt bekendgemaakt op Nationale Burendag: zaterdag 24 september.

Beter een goede buur…

We zeggen niet voor niets 'beter een goede buur dan een verre vriend'. Een goede buur is goud waard. Bij deze prijs gaat het om ‘de stille kracht’; het is vaak de buur die niet in het middelpunt staat en het verdient om eens in het zonnetje gezet te worden.

Alle inwoners uit Oldenzaal komen in aanmerking

Wel moet iemand worden voorgedragen door een buur en daar moet een motivatie bij worden gegeven. Een genomineerde kan een directe buur zijn, maar ook iemand die verderop woont en veel betekent voor een ander of voor de wijk/buurt. Bij de keuze voor de Beste Buur is een aansprekende motivatie belangrijk voor de jury. Mensen die iemand nomineren voor de Beste Buur Bokaal worden gevraagd goed te onderbouwen waarom men vindt dat hun buurman of buurvrouw de Beste Buur Bokaal verdient.

Beste Buur Bokaal in Oldenzaal

In Oldenzaal wordt de verkiezing Beste Buur Bokaal mogelijk gemaakt door gemeente, huurdersvereniging Blij Wonen en WBO Wonen. Deze drie partijen erkennen het belang van noaberschap en een sociaal en veilig leefklimaat. Dit zorgt er namelijk voor dat mensen langer thuis kunnen wonen, het draagt bij aan een vertrouwde leefomgeving en het vermindert eenzaamheid. Mensen die noaberschap uitdragen en zich inzetten voor een fijn leefklimaat, verdienen dan ook extra waardering. Deze waardering wordt geuit met het uitreiken van de Beste Buur Bokaal. Gemeente, Blij Wonen en WBO Wonen kijken uit naar bijzondere burenverhalen.

Alle 14 Twentse gemeenten doen mee

De Beste Buur Bokaal wordt ook in andere Twentse gemeenten georganiseerd. Alle Twentse woningcorporaties in de 14 gemeenten doen mee aan dit initiatief, en in elke gemeente wordt een eigen ‘Beste Buur’ gekozen. De winnaar van de Beste Buur Bokaal ontvangt een mooie prijs en wordt echt even in het zonnetje gezet.

Nomineren kan heel eenvoudig via www.bestebuurbokaal.nl.

Nomineren kan tot 15 augustus. Op Burendag is de uitreiking van de Beste Buur Bokaal. Burendag valt dit jaar op zaterdag 24 september.


«   »