Beste Buur Maria Schieving

Gepubliceerd op 26 september 2022 om 11:10

Maria Schieving is Oldenzaals Beste Buur

Maria Schieving is door de gemeente Oldenzaal, de woningcorporatie WBO Wonen en de huurdersvereniging Blij Wonen uitgeroepen tot Oldenzaals Beste Buur van 2022. Ze kreeg de bijbehorende bokaal zaterdag uitgereikt door wethouder Murat Yildirim.

Maria Schieving zet zich al jaren belangeloos in voor haar buurt. Ze werd genomineerd door de stichting Kansrijk Berghuizen. In het juryrapport staat: 'Ze is sociaal een verbindende factor te noemen. Op boerderij de Stakenboer heeft ze huiskamerprojecten gerealiseerd. Ook verzorgt ze er samen met haar zwager Gerard ten Voorde de koffieochtenden.' Dit alles tot grote tevredenheid van de buurt.

Corona

In de coronaperiode toen de boerderij Stakenboer gesloten was paste Schieving zich moeiteloos aan. Ze ging bij de mensen thuis langs, op gepaste afstand, om flyers met informatie en puzzels uit te delen. Op deze manier hield ze haar buurt actief in een eenzame tijd. Bij deze voordeurbezoeken nam ze de tijd voor persoonlijk contact.

'Het sociale aspect van Maria's inzet in de wijk Berghuizen én de vele betrokkenen die het raakt zorgt ervoor dat de jury unaniem besluit dat Maria Schieving de Beste Buur Bokaal 2022 verdient', aldus staat in het juryrapport. Namens WBO Wonen kreeg Schieving een dinercheque uitgereikt. Wethouder Yildirim gaf de bokaal (het Boeskoolmenneke) en een bos bloemen.

 

GIJS GROENEVELD

Tubantia 26 sept 2022


«   »